Panikångest.

Alla dessa teknikprylar gör mig snart alldeles tokig! Igårkväll när Elias hade somnat skulle jag sätta på en film på datorn som jag kunde somna till. (Har ända sen jag var väldigt liten haft det svårt att somna utan tv.) När jag kommit in ca 20 minuter i filmen stängs datorn plötsligt av och hamnar i "viloläge". Jag kliver ur sängen för att sätta på den igen, och sätter om filmen. Efter ytterligare 10 minuter slocknar den igen, och denna gång får jag inte igång den alls. Den stendog! Och hur jag än gjorde fick jag inte igång den. Jag kopplade ur datasladden, kopplade in den igen, tog ur batteriet, satt in det igen.. Ingen förändring. Fick panik och tänkte "Aee, självklart ska data*piiiip* gå sönder nu också. Efter ca 20 minuters styrande gav jag upp hoppet. Den var död.

Idag när jag kom hem från jobbet bad jag Elias kolla på datorn och se om han kunde förstå vad felet var. Jag hade redan insett att den sjungit sin sista vers, tagit sitt sista andetag.. Gjort sitt liksom. Kände hur jag blev lite ledsen i ögat bara av tanken. Men tack vare min underbara och tekniska man (som jag inte vet vad jag skulle tagit mig till utan) så löste sig mysteriet. Det var tydligen glapp i sladden. Så datorn laddade endast när den låg i ett visst läge (sådär som det kan bli med mobilladdare) Phuuu.. Kände hur en lättnad spred sig i mitt inre. Tänka sig, att jag alltid ska stressa upp mig över småsaker.
Så nu är det bäst att jag införskaffar mig en ny laddare till datorn, innan den jag har slutar fungera helt. :)

Idag kom den första "riktiga" snön. (Och med riktiga menar jag den snön som faktisk ligger kvar på marken, och som inte smälter bort med en gång.) så imorgon lär det se ut som ett vinterland när man vaknar. Men det känns ganska okej ändå, det är ju trots allt första advent på söndag.

På fredag fyller stora bror 26 år, så då blir det kalas efter jobbet. På lördag ska jag träffa min saknade Nattis, som kommer till Norrköping med sin lilla familj och hälsar på. Så även fast jag jobbag hela helgen, så händer det en hel del trevligheter också :)





| | En kommentar |
Upp