Första "arbetsdagen"

Igår var jag och jobbade på salongen, första gången på 7 månader. Ändå kändes det som att det var igår man stog där och klippte 😊
Det blev dock inget längre jobbpass, ca 40 min 😀
Jag har en kund som är 90 år, som jag klippt i 8 år, som insisterar om att endast komma till mig, så efter att hon ringt mig i några månader nu och undrat när jag ska börja jobba började jag tycka synd om henne, så då gick jag till jobbet för att klippa henne. Så himla söt, lilla Margareta. Vad gör man inte för sina kunder 😄

Efter att jag var klar gick jag och handlade lite, tänkte att jag skulle försöka göra "lahmadjin" (ingen aning hur det stavas). Det är små minipizzor som består av köttfärs, persilja, lök, paprika, tomat, chili och så lite kryddor m.m. Så äter man dom med massor citron på - galet gott! Och för att vara första gången så blev jag faktiskt nöjd, och även min man tyckte dom blev jättegoda 😝




 Recept:

Ingredienser:
(degen)
6 dl ljummet vatten 
1 paket jäst 
8-10 dl vetemjöl eller dinkelmjöl 
2 tsk salt 
1 dl matolja 

(fyllning) 
400 g köttfärs 
1 dl tomatpuré 
2 tomater 
1 gul lök
1 grön paprika 
4 vitlöksklyftor
1-2 chilifrukter
3 dl hackad bladpersilja
2-3 tsk salt
1 dl matolja
Citron (att pressa över pizzan)

Sätt ugnen på 250 grader. (Varmluftsugn: något lägre)
Lös upp jästet med en del av vattnet. När jästet är helt upplöst kan resterande vatten och ingredienser blandas i. 
Låt jäsa med handduk över i ca 30 min.
Under tiden kan fyllningen göras.
Små hacka tomat, lök, persilja, chili och paprika. Blanda tillsammans med köttfärs och matolja i en bunke. Pressa i vitlöken. Blanda i matpurén och salta. Låt blandningen stå i kylen i 30 min.
När degen är färdigjäst delas den upp i små "bollar" på bakplåtspapper, jag gjorde 3 st per plåt. Tänk att storleken ska vara ungefär som en fjärdedels pizza. 
Kavla ut degen direkt på bakplåtspappret, stryk på köttfärsfyllningen, och grädda i ugnen ca 7-10 min. 
Pressa citron över pizzan och njut! 😊
| |
Upp